GEOMATECH @ Digitális tanítási gyakorlat
GEOMATECH @ Digitális tanítási gyakorlat
KIT engedélyszám: 575/115/2017
Elméleti oktatás helyszíne: Közösen egyeztetett helyszínen
Tervezett kezdés: -
Jelentkezési határidő: -
Képzés óraszáma: 84

GEOMATECH@digitális tanítási gyakorlat képzés célja egy teljes tanéven keresztül az MTMI (angolul STEAM) tantárgyak oktatásához kapcsolódó digitális tananyagok, digitális eszközökkel támogatott élményközpontú matematikai és természettudományos oktatási módszerek, játékos, interaktív oktatási tartalmak - továbbiakban digitális pedagógiai eszközök - tanórai tanítási gyakorlatba ültetésének elősegítése.

Célja ezzel egyidejűleg a digitális pedagógiai eszközhasználathoz kapcsolódó attitűd változáshoz szükséges alkalmazási motiváció egy tanévnyi időtartamban történő folyamatos fenntartása és a sikeres alkalmazáson keresztül a digitális pedagógiai eszközök tudatos tanórai használatának megszilárdítása.

Virtuális csoportmunkában és IKT eszközökkel támogatott tudásmegosztó csoportban folyamatosan részt venni, azzal kapcsolatban valós tapasztalatot szerezni és gyakorlatot kialakítani.

Továbbá az egymástól nagyobb földrajzi távolságban levő különböző iskolákban azonos tantárgyat és korcsoportot tanító pedagógusok virtuális csoportjában egymás tanítási gyakorlatának megfigyelése, és ezen keresztül olyan, tantárgy specifikus egyéni digitális pedagógiai eszköz-kollekció kialakítása, melynek segítségével az adott tantárgy oktatása során a tanítási órák legalább 40%-ban tudatos digitális eszközhasználat valósulhat meg.

  1. Kontaktórás bevezető foglalkozás, melynek célja a tanár kollégák és a képzés követelményeinek megismerése, valamint a szakmai együttműködés és tudásmegosztás kialakítása a csoporton belül.
  2. Folyamatba ágyazott online digitális tanítási gyakorlat 8 fős csoportban a résztvevő által meghatározott saját tantárgy és évfolyamra vonatkozva. A 2x12 hét alatt e-mentorált egyéni munka során 3 óratervezési gyakorlat, digitális tanóra megtartása (összesen 9 órában); 2x12 héten keresztül heti egy alkalommal online csoportos reflektív megbeszélés, óraelemzés és tapasztalatcsere (összesen 12 óra egyéni felkészülés és 48 óra virtuális csoportfoglalkozás).
  3. Kontaktórás értékelő foglalkozás tapasztalatcserével.

A csoportokat - kihasználva az online lehetőségeket - tudatosan eltérő földrajzi helyen, eltérő tanítási helyzettel rendelkező iskolák tanáraiból állítjuk össze, ezzel is növelve a tapasztalatok sokszínűségét. A továbbképzés további specialitása, hogy a képzés során elkészült dokumentumok, értékelések bekerülhetnek a portfólióba. Valamint, hogy egy tanéven keresztül folyamatos valós támogatást kap a résztvevő a digitális eszközök tanórai alkalmazásában.

Képzés koordinátor:   Németh Piroska
Email:  
Telefon:  

20/448-4295 , 20/406-3797

Vissza
A kit.hu weboldal sütiket (cookie) használ. A honlap további böngészésével hozzájárul a használatukhoz. További információ!
Rendben