GEOMATECH @ Élményszerű matematika
GEOMATECH @ Élményszerű matematika
KIT engedélyszám: 43/102/2014
Elméleti oktatás helyszíne: Közösen egyeztetett helyszínen
Tervezett kezdés: -
Jelentkezési határidő: -
Képzés óraszáma: 60
Az Ön által keresett képzés jelenleg nem indul, kérjük írjon nekünk ide – munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot –, és tekintse meg induló képzéseinket, katt ide!

GEOMATECH @ Élményszerű matematika - általános iskola felső tagozatán tanító tanárok részére

Jelentkezés feltétele:

  • egyetem és/vagy főiskola;
  • tanító;
  • tanító matematikai vagy környezetismeret vagy informatika műveltségi területen;
  • matematika vagy valamely természettudományokhoz tartozó szakos tanár;
  • gyógypedagógus;
  • vagy pedagógus végzettség.

A továbbképzés célja:

A továbbképzés célja elsősorban az, hogy az általános iskola 1-4. osztályában, másodsorban, hogy az 5.-6. osztályban tanító pedagógusokat megismertesse a GEOMATECH projekt keretében létrehozott, a GeoGebra szoftver segítségével támogatott, digitális tananyagegységekkel, a GEOMATECH portálban rejlő, az órai munkájukat és az otthoni felkészülésüket hatékonyan támogató, korszerű lehetőséggel. 

Célja továbbá, hogy annak sikeres elvégzésével a résztvevő képes legyen saját tanítási stílusához és a diákok tanulási igényeihez illeszkedően a GeoGebra szoftvert önállóan használni; a GEOMATECH projekt keretében létrehozott digitális tartalmakat alkalmazni, saját képzési gyakorlatába illeszteni, azokat személyre szabni és új interaktív tartalmakat létrehozni; az átadott módszertanok segítségével a tanulók motivációját erősíteni és fenntartani, valamint a tanulók matematikához és a kapcsolódó tudományokhoz való pozitív hozzáállását erősíteni.

Tanfolyam során tanulható modulok:

A GEOMATECH matematikai és természettudományos feladattár és képzés támogatási portál olyan korszerű, digitális, az új NAT-hoz illeszkedő rendszer, amely

  • lehetővé teszi tantárgyak hatékony oktatását, növeli az órák élményszerűségét, közel hozza és megszeretteti azok tanulását;
  • sikerélményt ad a diákok számára a bonyolultabbnak tűnő feladatok értelmezésében és megoldásában, javítja a diákok tantárgyak iránti tanulási motivációját és segíti az önálló otthoni tanulást.

A rendszer alapja a GeoGebra, a világ egyik legismertebb matematikai-természettudományos szabadon hozzáférhető szoftvere, a mögötte levő 190 országot felölelő önkéntes szakmai hálózat által folyamatosan fejlesztett pedagógiai és oktatástechnológiai módszertan. A magyar feladatok és a kapcsolódó javasolt módszertan a külön erre a célra továbbfejlesztett GEOMATECH portálon keresztül érhetők el szabadon a hazai pedagógusok és tanulók számára. 

Oktatásszervező munkatárs:

Képzés koordinátor:   Németh Piroska
Email:  
Telefon:   20/406-3797, 20/448-4295
Vissza
A kit.hu weboldal sütiket (cookie) használ. A honlap további böngészésével hozzájárul a használatukhoz. További információ!
Rendben